05 Februari 2013

Laksa

Dah beberapa kali nak buat laksa ni asyiklah tertangguh aje...sebenarnya antara nak buat laksa or nak masak nasi ayam...Laksa kat rumah aku selalunya guna ikan sardin dalam tin tu aje.  Tapi kali ni tambah yang fresh punya...Nak bagitahu juga, laksa ni en suami yang masak...dia bab-bab memasak ni serahkan pada dia...tapi sambal telur tu aku yang masak tau!!!
Hari tu masa nak membeli bahan-bahan nak buat laksa ni, terkejut aku harga bunga kantan RM 3.  Terus aku letak balik..muahhaha...masa nak masak laksa ni, en suami kata dia pergi beli bunga kantan kat Giant...
 Tertinggal pulak telur rebus
 ni mangkuk laksa aku punya.  Tapi aku suka letak petis...
Budak kecil ni kalau makan laksa letak kuah sikit aje lepas tu letak kicap...
nampakkan gigi qaseh ada sebatang tu patah separuh
reput kan...
tq for reading...nak jemput makan laksa ni, dah habislah pulak
jemput tengok ajelah ya...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails