04 Januari 2018

Bantal Hotel Dag

As salam.

Rasanya untuk tahun 2018 ni, aku nak lebih aktif menjual bantal hotel ni. Untuk pengetahuan semua, saya masih menjual bantal hotel Dag lagi. Walaupun sebelum ni suam suam kuku...In sha Allah lepas ni tidak lagi. Tapi janganlah muntah ijo pula nak baca blog ni ya.


Harga dah naik sikit semenjak bulan September tahun lepas lagi. Naik sikit aje...tapi kalau beli kombo lebih jimat.
Bantal jenis H Class ni memang laku keras. Selalu aje kehabisan stok. Tapi jangan risau, tak lama mana pun, cepat aje diaorang restok.

Kat rumah aku sendiri, setiap orang ada bantal hotel Dag ni sendiri. Aku pun beli yang hak H Class ni juga. Mana bantal yang dah nipis tu, tak simpan dah. Abang eimran pun bawa balik asrama bantal hotel dag ni juga...

Ok aku share sikit sikit dulu ya. Kalau suka cepat cepat bagitahu akak...

Terima kasih datang baca.

Percutian Budget 2017

As salam.

Penghujung tahun 2017 aku berpeluang bawa anak-anak aku bercuti di Kuala Lumpur. Macamlah tak pernah pergi KL kan...kebetulan aku berjaya mendapatkan apartment office dekat Midvalley. Bertahun tahu tunggu nak dapat apartment ni...konon nak tengok bunga api masa malam tahun baru, tapi tak boleh pula. Tapi syukurlah dapat juga bawa diaorang cuti sebelum masuk sekolah. Yang penting ada kolam renang.

Tapi kali ni aku malas sangat nak ambil gambar. Jadi tak adalah gambar tempat tido, bilik mandi dan dapur apartment tu. Hanya gambar kat kolam renang aje yang aku ambil.


Diaorang ni, kalau kolam tu buka 24 jam, aku rasa mahu diaorang berendam aje kerjanya. Ni pun sebelum maghrib sempat lagi satu round mandi. Esoknya sanggup bangun pagi pukul 7 pagi berendam lagi.


Layan ya gambar diaorang berenang renang di kolam renang. Anakanda Danial siap buat terjun tiruk. Masa diaorang mandi ni, memang tak ada orang lain pun, syok sangat diaorang conquered kolam tu.

Walaupun bercuti dekat-dekat aje, janji diaorang happy...barulah nampak mami happy juga!!

Aktiviti lain, jalan-jalan dalam midvalley aje. Siangnya tengok wayang cerita Jumanji tapi tengok kat Mytown.

Itu aje cerita cuti-cuti KL aku. Penutup tahun 2017. Terima kasih datang baca.

02 Januari 2018

Selamat Tahun Baru 2018

Assalamualaikum.

Selamat datang 2018...harapnya tahun baru ni aku bersemangatlah nak update blog aku ni...memang azam tiap tahun nak update blog, tapi tiap tahun juga azam aku tu ke laut. Entah bila semangat waja aku ni nak kekal tak tahu lah.

Cerita tahun 2017 melambak tak update kat blog. Harapnya tahun ni ada banyak lagi cerita-cerita menarik yang akan aku kongsikan dekat sini.

Macam biasa awal tahun ni tak ada cerita lain selain anak-anak tercinta melangkah ke sekolah untuk sesi persekolahan baru. Qaseh dah naik darjah 3, abg danial dia tahun ni darjah 5. Rekod prestasi qaseh merosot tahun lepas. Nasib mak dia tak bertukar 'ijo'...Untuk dua-dua sekolah, qaseh turun kelas...mak geram okey!!

Semalam selamat hantar abg eimran balik asrama. Diiringi hujan renyai-renyai. Bukan nangis memang betul-betul hujan turun dari langit! Dia dah masuk tahun ketiga duduk asrama, kalau menangis memang nak kena karate dengan mak dia ni...Alhamdulillah tak ada barang yang tertinggal...satu pencapaian yang baik untuk tahun baru ni!
Lebih membanggakan, abg eimran terpilih menjadi pengawas asrama. Tahniah abang!!
Sama macam ibu dulu...pengawas asrama juga...bila tahu dia jadi pengawas semalam, panjang lebarlah pesanan untuk dia. Kalau dengan adik-adik, abang cepat naik darah, lepas ni kena control sikit panas baran tu.

Ada lagi sorang anakanda yasmin...alhamdulillah masih nak meneruskan perjalanan mencari ilmu agama. Mak sokong je...anakanda yang sorang ni tak banyak kerenah...redha aje. Melihat dia umpama melihat air yang tenang...gitewww.

Tu aje pembuka cerita tahun baru. Semoga aku akan terus cekal dan gigih untuk terus menulis. Terima kasih masih sudi jenguk blog yang sepi ini. Sekali lagi, terima kasih datang baca.

04 Oktober 2017

Jalan jalan Putrajaya

As salam.

Ni cerita minggu lepas. Memandangkan sebulan senyap sunyi, marilah cepat-cepat update cerita sebelum basi.

Kebetulan aje hari tu en suami free dan balik awal. Apalagi kitaorang laju aje ajak jalan-jalan. Kalau dengan aku, jalan dekat-dekat aje. Lepas tu kena jalan waktu cerah sebab emak is rabun. Silau kena lampu kereta memancar-mancar nanti.

Satu lagi kebetulan sebab dekat Putrajaya masa tu ada skateboard apa kebenda ntah
Aku dah lupa. Macam festival jugalah. Kelentang kelentung tengok diaorang main papan luncur tu.

Sadisnya gambar-gambar orang main skateboard semua aku delete. Sebab memory phone aku dah tinggal nyawa-nyawa ikan. So tak ada buktilah ya.

Sebelah tempat orang main skateboard tu ada kampung beca. Macam kat Melaka pula dah...beca berlampu. Bukan beca aje yang ada, basikal dan kereta pun ada.


Anakanda berdua bergambar kat basikal ni dengan rela.


Ni dia kereta berlampu lip lap. Kitaorang tak naik pun. Setiap kereta atau beca nak naik dikenakan bayaran. Untuk kereta ni kalau tak silap aku dalam rm30. Tak naik sebab dah selalu naik kereta...tak payah nak membazir naik yang ni pula. Beza lampu tu aje...hahaha..


Ni pula kereta tong drum. Yasmin dan Qaseh aje yang teruja nak naik ni. Danial tak minat. Bayaran untuk kereta ni rm5 satu tong. Kalau satu tong duduk 2 orang tetap rm5. Macam Qaseh dan Yasmin duduk asing, jadi mak kena bayar rm10 untuk 2 tong. Faham ke tak?


Sebelum naik kereta tong drum tu, diaorang sibuk memancing ikan. Dua joran rm5 kalau tak silap aku. Ke lebih lagi. Dah tak ingat...

Danial main lompat lompat apa ke nama benda tu aku tak tahu. Tak ada pula gambar dia melompat berlipat tu...berpeluh-peluh dia masa balik tu...

Tu lah cerita jalan-jalan kitaorang. Janji ada kannn...terima kasih datang baca.

Upadate dari handphone pintar samsungšŸ˜Š
Related Posts with Thumbnails