Sejak balik dari jalan-jalan cari pasal kat vietnam, tetiba angin rajin menderu-deru nak buat roti berinti ni. Balik kerja semalam terus cari bahan kat giant.
Aku suka kalau guna daging cincang tapi kehabisan stok pula kat giant. Rembat ajelah ayam cincang.
Bahan-bahan lain aku guna sama macam masak spagheti. Bawang besar di dadu, carrot di dadu, cendawan di potong nipis. Aku lupa nak letak tomato puree.
Masak semua cam masak sos spagheti.
Dah siap ketepikan.
Ambil roti celup dalam susu segar. Susun dalam loyang...letak sos daging dengan cheese, lepas tu susun roti lagi tapi sebelum tu celup kejap dalam susu segar. Buatlah sampai habis. Bakar sekejap dalam oven. Agak-agak chesee dah cair kira masaklah tu.
Sodap di makan waktu panas-panas. Buat untuk minum petang pun boleh...
Terima kasih datang baca ya. Nanti ahkak sambung cerita vietnam ya...tunggguuuu...
posted from Bloggeroid
Tiada ulasan:
Catat Ulasan