03 September 2014

KLIA2 dan AK5640

Siapa-siapa yang friends dengan aku kat FB tahulah kot mana aku pergi masa hari kemerdekaan yang lepas. Bukannya pergi bercuti makan angin, aku pergi mengiringi rombongan pernikahan anak sedara aku yang bertemu jodoh dengan orang miri.
Gambar masa dekat klia2 dan dalam kapalterbang semua kat dalam hp note 1 aku. Sampai sana hp tu terus kong. Nasib baik ada dua tiga keping gambar sempat post kat ig dengan fb. Jadilah untuk kenangan.
Aku ke miri dengan anak-anak, en suami tak ikut atas alasan kerja...tak perlah...dia nak cari rezeki, aku tolong perabihkan...hahaha...Dinihari kitaorang dah keluar meninggalkan rumah...ambil kakak aku kat desa pandan lepas tu terus pecut ke klia2. Aku ingatkan jauh sangatlah klia2 tu...orang cakap jauhnya klia2 tu macam kat hujung dunia...alhamdulillah senang aje mencarinya.
Kalau ikut itinerary, semua ahli rombongan kena berada di klia2 pada pukul 2am. So ahkak yang punctual ni tak naklah kelam kabut...1.30 lebih kurang dah sampai kat klia2 okeyy! Masalahnya jemaah yang lain hanya muncul dekat pukul 5...aduhaiiii...main games sampai habis bateri aku menunggu diaorang...kitaorang lepak kat merrybrown sambil charge hp. Terima kasih merry brown!
Lagi satu...orang cakap kena jalan jauh lepas daftar masuk...bagi aku, tak adalah jauh mana pun. Paling aku
suka tak payah nak panjat tangga masa nak masuk dalam perut kapalterbang...jalan-jalan terus sampai kat pintu masuk kapalterbang. Bukankah itu memudahkan warga emas dan kanak-kanak ribena...Aku rasa kalau hujan lebat mesti tak basah kena tempias...sebab dekat klia2 ni tempat pejalan kaki menuju ke kapalterbang tu bertutup.
Selesakan..kak tons semua dah tak basah lagi...
Walaupun penerbangan ke miri ambil masa 2jam 15minit, lebih kurang ke bandung je...kitaorang gunakan masa ni untuk tidur. Qaseh dengan danial, belum terbang lagi dah tidur. Mengantuk sangat diaorang. Ini kali pertama bagi diaorang menaiki kterbang. Qaseh nampak rileks tapi danial ada sedikit gusar....siap baca doa," Ya Allah selamatkanlah Adam..." Alhamdulillah kami selamat sampai di miri dan perut adalah sangat kebuluran...
Dari airport kami checked in di Merdeka Suites. Laa baru teringat, aku tak ambil gambar pun masa kat sini. So tak ada gambar ya. Tapi tempat ni memang best...bersebelahan dengan merdeka mall.
Setakat ni cerita pasal klia2. Lepas ni cerita jalan-jalan di miri pula ya. Terima kasih datang baca

posted from Bloggeroid

1 ulasan:

  1. Salam kenal, saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails