27 Mei 2020

Salam Aidilfitri 2020

Assalamualaikum. 

Sekejap aje selesai sebulan berpuasa kan. Betapa cepatnya masa berlalu. Bulan depan umur aku pun bertambah. Dah nak hampir 50 tau...sapalah pula nak bagi aku hadiah kan kalau dah meningkat usia ni.

Harini pun dah hari keempat kita beraya. Duduk rumah aje ni. Tak ke mana-mana pun. Cuma raya pertama saja aku sempat beraya kerumah ipar duai. Lepas tu duduk bertapa dekat rumah. Sambung PKPB sambung WFH.  Kuih raya pun dah menyusut.  

Pagi raya pertama tu, aku ber'zoom' dengan kakak-kakak dan sepupu sepapat aku. Macam biasa akulah yang arrange dan invite diaorg untuk join zoom dipagi raya. Invite dah hantar awal-awal. Seawal 9 pagi kitaorg dh start zoom. Kiranya sehabis solat sunat aidilfitri tu terus zoom.
Walaupun diaorang ni selalu menyakitkan hati, tapi bila tak dapat beraya bersama tu terasalah juga kesayuannya. Mujur teknologi semakin canggih, dapatlah tengok muka diaorang sambil menunjuk menu pagi raya masing-masing.

Selesai berzoom dengan family aku, kita berzoom pula dengan family en suami. Lepas tu barulah kitaorang berfamily foto pula. 
Walaupun gambar tetap tak ada yang elok rupa parasnya, pasrah ajelah aku.
Ternyata anakanda Danial tidak memberikan kerjasama yang baik. Kita ubah kedudukan dia dengan abang Eimran pula. 
Ehhh...terlelap pula abang Eimran. Siapa yang harus disalahkan...kita tengok gambar yang lain pula.
 Kita cuba senget ke kiri sikit, Danial tetap memberikan post yang sama. Try ambik gmbar diaorang je adik beradik...
 Sama juga...dahlah...jom kita gi beraya jelah. Mak mengalah...tak kuasa nak membuang masa berlama-lama nak ambil gambar. 

Dahlah raya pertama dibenarkan sampai pukul 12 malam je. Selesai ambil gambar tu pun dah dekat pukul 12 tengahari tau.

Terima kasih pada yang masih sudi datang menjenguk blog aku ni. Mohon maaf zahir batin. Maaf kalau ada yang tertunggu-tunggu posting dari aku...hehehe...perasaan sangat kan. Ketahuilah bahawa nak menulis ni bukanlah sesuatu yang mudah. Perlu berikan sepenuh hati untuk memberikan penulisan yang baik.

Macam aku, aku cuba untuk tidak menggunakan bahasa pasar. Ada juga, tapi aku cuba kurangkan. Ok terima kasih sekali lagi.
Salam Aidilfitri maaf zahir batin. 

Psst...korang jangan lupa jenguk juga youtube channel aku ya. 'Keluargayatizul'. Yang penting jangan lupa tekan butang subscribe. Aku budak baru belajar, harap beri tunjukajar ya untuk aku perbaiki lagi youtube channel aku tu. 

Terima kasih

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts with Thumbnails