07 September 2010

Air Tebu vs Kencing Tikus

::ihsan en google::
Terlupa lak nak citer pasal air tebu ni.  Awal ramadhan hari tu, en suami teringin nak beli air tebu kat pasar ramadhan, tapi aku yang tx kasi pasal teringat email2 yg aku dpt pasal air tebu yg kena kencing tikus ni.  Takut jugak kan.  Pertengahan ramadhan kita org ke pasar ramadhan kat tmn mesra, on d way balik tu lalu kat saujana impian, terus aku teringat kat bapak saudara en suami yg kata nak berniaga air tebu bulan puasa ni.  kita org pun zass ke area rumah dia, mmg betul dia berniaga air tebu.  kita org dapat beli 1 jer pasal dah habis.  Alhamdulillah....nikmat betul dpt minum air tebu yg di tanam sendiri oleh bapak saudara en suami ni...kita org minum tanpa was-was...

Minggu lepas pun pergi lagi, kali ni berjaya beli 2 plastik...puas hati rasanyer...nikmat tx terkata...ada yg nak minum air tebu?  gilah ke saujana impian...

3 ulasan:

  1. kat rumah my mom now, berbuka everyday minum air tebu. memang nikmat.. tapi i think too much air tebu pun tak elok jugak, sugar content too high. tapi ngeri pulak nak minum air tebu bila u cakap ada yg campur dgn air kencing tikus. ishk

    BalasPadam
  2. ya shidah, i sejak baca pasal kencing tikus ni mmg tx beli air tebu kat pasar ramadhan. lagi pun dia org tx buang kulit..tu yg musykil tu...

    BalasPadam
  3. info tentang kencing tikus di SIHAT SELALU - Kencing Tikus (Leptospirosis)

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails