11 Jun 2013

L.E.G.O.L.A.N.D Malaysia

Tengok gambar pun dah tahu cuaca adalah panas menyengat...tu baru nampak parking fee aje...parkingnya ke depan lagi...
Belum masuk lagi dah kena pow dengan anak-anak kat luar ni.  Ayah dia oranglah yang melayan.  Kalau minta kat aku memang kim salam lah ya...
Gambor nilah aku whatsapp kat kakak aku...aku suruh danial lompat...terkezut diaorang aku dah ada kat JB...huahuahua...
 Alaaaa gambar blurr lah...ada satu lagi yang clear... tapi ni kes tersalah pilihlah ni...
Bergambar kat sini adalah WAHJIB...rata-rata yang datang legoland memang bergambar kat landmark tu.  Danial tak tahan panas...siap tutup kepala dia lagi.  Sayangnya masa ke sini, kita orang tak ada kamera, harapkan kamera hp pintar masing-masing aje...sob..sob..sob...
Mujur beratur nak beli tiket tak panjang sangat.  Less than 10 minit aje aku beratur.  Aku rasa macam dah kurang orang yang datang sini.  Tak macam masa mula-mula buka dulu...macam ulat buahkan!!
Yasmin takut nak bergambar ngan uncle ni...sedap aje dia tidur berdengkur, tu pun dia nak takut.
 Harusssss bergambar dengan maskot Maybank ni...
Ini antara yang terbaru kat legoland.  Nampak real sesangat...ahkak pun haruslah berpayung nak bergambar kat sini...ahaksss...
This is our first ride.  Qaseh dengan ayah dia aje tak naik.  Kalau nak naik pun qaseh tak melepasi ketinggian yang dibenarkan.  Aku ingat biasa-biasa aje ride ni...sekali bila dah naik...
 Ya Allah...geli-geli perut aku.  Aku jantung aku ni nak terlompat keluar!  Part corner tu yang tak boleh tahan...dua kali pusing aku rasa lama sangat...masa turun terus rasa nak melayang-layang aje...Danial suka...siap jerit-jerit lagi...wahhh hebatnya mainan ni! hahaha...
Lepas tu kuda-kuda ni.  Aku ingatkan qaseh akan melalak tak nak naik...sebab dia masa tu tengah moody.  1st yang naik abang danial, 2nd dia...siap senyum-senyum malu lagi masa nak naik.  Kak min pun naik sama lepas dia.  
Di sebabkan qaseh berani dan suka naik kuda ni, orang pun tak ramai sangat beratur, aku suruhlah dia naik dua kali.  Tapi kenalah turun dulu beratur sekali lagi.

Ayah kata terjelir lidah kuda yang kak min naik tu...sabar ajelah ayah dia orang ni...
Lepas tu naik yang ni pulak...aku tukang menemankan danial lah...budak kecil tu memang excited sokmo...kalau boleh semua mainan dia nak naik.  Yang ini pun qaseh tak nak naik.  Agaknya dia tengok pusing laju aje dia tak mahu naiklah tu...lemah lembut lah kononnya...
Sebelum lunch break dia orang naik keretapi ni.  Aku tak tahu pun danial naik ngan budak cina ni.  Dia tu okey aje ngan sesapa...masa ni aku memang dah letih sangat-sangat...memang terus cari tempat duduk aje...
Yasmin harus setia menemankan qaseh.  kalau yang slow motion macam ni, sukalah qaseh...
Lepas tu kita orang stop kejap for lunch break.  Kita orang makan pizza aje buat alas perut sementara nak makan yang heavy lepas keluar dari sini.  kat dalam ni tak ada benda yang murah ya...telan air liur aje masa membayar.  Coke sebotol RM 5/-!  Dahlah cuaca panas...share ajelah sementara nak tunggu lunch ya anak-anak...

Ada lagi gambar lepas lunch ni.  tapi aku masukkan sikit-sikitlah dulu ya.  
Terima kasih datang baca.  Jangan lupa datang lagi untuk sambungannya...hahaha...

1 ulasan:

  1. kalau cuaca panas malas pula nak pi jalan2

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails